Biografibilde av Sigfred Iversen

Biografi Sigfred Iversen

Sigfred Iversen er født og oppvokst i Alta, Finnmark i 1947. Han har vært vokalist i flere band, første band StringBoys på 60 tallet samt flere andre på 70 tallet.

I 1977 begynte han som profesjonell musiker i Alta bandet Silverstone, og turnerte land og strand rundt i 5 år. Første plateutgivelse var en single ved navn ”Æ blir gal” med bandet SilverStone i 1980, på plateselskapet AB Arne Bendiksen AS. I 1981 fulgte LP -en som het ”Ænkelt og Great” også med bandet Silverstone på plateselskapet AB Arne Bendiksen AS.

Silverstone og Sigfred medvirket på Radio Nord kassetten som ble utgitt i 1982 med mange kjente norske og utenlandske artister, bl.a. The Kids, utgitt som et samarbeid mellom flere plateselskap, bl.a. AB Arne Bendiksen AS. På kassetten er det et intervju med Sigfred og man hører låten ”Hjemlengsel” med hans band Silverstone. Kassetten solgte til sølv (25 000 den gangen). 1996 var Sigfred vokalist på den nye Alta IF fotballsangen. Samme år (1996) var han vokalist i bandet MR Swingstang, som da gav ut en LP på plateselskapet Idut.

Han har nå i 2013 gitt ut platen "Songs from a secret heart" i samarbeid med multikunstner Tove Tandberg Krafft.